Προφίλ

Eνόραση

Ενόραση σημαίνει εν + ορώ δηλαδή βλέπω μέσα μου.

Η εσωτερική όραση. Η θεία όραση. Η όραση εκείνη που δεν έχει αντίθετα,

καλό-κακό, αλήθεια-ψέμα, αγάπη-μίσος.

Είναι η καθαρή εκείνη όραση που εστιάζεται την ανώτερη οπτική των πραγμάτων, των φαινομένων, των μορφών και των διαφόρων παρουσιάσεων της αλήθειας.


 

Εnorasis.edu.gr: ο Σκοπός

Έργο αυτής της ιστοσελίδας είναι να βοηθήσει στην ανύψωση της οπτικής, από το περιορισμένο και ιδιοτελή σκοπό, στη θέα της Δημιουργίας όπως πραγματικά είναι και στην κατανόηση εκείνου που εξυπηρετείται κάθε στιγμή. Είναι εκείνη η οπτική που μπορεί να αποστασιοποιείται από τα γεγονότα της ανθρώπινης φύσης και να βλέπει το ανώτερο καλό σε καθετί που συμβαίνει. Αυτή η οπτική οδηγεί σε μια ζωή πληρότητας και απόλαυσης της κάθε στιγμής σαν μια ανεπανάληπτη και μοναδική εμπειρία. Μας δείχνει το δρόμο που οδηγεί στον παράδεισο, στον παράδεισο μέσα μας και γύρω μας. Στον παράδεισο που σπέρνουμε στο διάβα μας.

Αυτή η ιστοσελίδα δεν αποτελεί κανενός είδους αίρεση ή θρησκευτική πεποίθηση. Δεν έχει σκοπό να χειριστεί, να ελέγξει ή διαχωρίσει συνειδήσεις, αλλά να βοηθήσει στην διεύρυνση της συνειδητότητας.

Αγκαλιάζει όλες τις απόψεις, όλες τις πεποιθήσεις, όλες τις γεύσεις αλήθειας που εξυπηρετούν το ανώτερο καλό και συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της ανθρωπότητας.

Όλες οι δραστηριότητες της έχουν ένα και μόνο σκοπό… την ενθάρρυνση, ενδυνάμωση, υποστήριξη και φροντίδα του ανθρώπου, σε μια διαδικασία επανασύνδεσης με τον Εαυτό του έτσι ώστε να λάμψει το εσωτερικό Φώς, μεταμορφώνοντας την ζωή του σε μια καθημερινή εμπειρία χαράς, δημιουργικότητας, αφθονίας και αυτοπραγμάτωσης.


Είμαι η

Χρύσα Ευαγγέλου

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Μαθηματικό Τμήμα Θεσσαλονίκης που μου έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να προσεγγίσω τις ψυχές των μικρών ανθρώπων μέσω των μαθηματικών. Μετά ασχολήθηκα με τον προγραμματισμό Η/Υ για να δημιουργήσω και να εντρυφήσω στην τεχνολογία. Ως μητέρα αργότερα, η προσοχή μου στράφηκε στην σωστή δια-τροφή και ανα-τροφή των παιδιών μου και αυτό με οδήγησε σε σπουδές πάνω στον Ayurveda (το παραδοσιακό ινδικό σύστημα ιατρικής). Καθώς η ζωή προχωρούσε η Εσωτερική Ψυχολογία (πραγματεία επί των επτά ακτίνων), το Ρέικι και η ενεργειακή διευκόλυνση μέσω του ανώτερου Εαυτού, προστέθηκαν στην λίστα των ενδιαφερόντων μου, παρακινούμενη από μια εσωτερική παρόρμηση να ανακαλύψω την πληρότητα της ζωής σε καθημερινή πρακτική βάση.

Το 2011 – 2012 συνεργάστηκα εθελοντικά με την ομάδα του lightworker.gr αρθρογραφώντας και επιλέγοντας κείμενα για την ιστοσελίδα. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία ενδυνάμωσης και δημιουργίας.

Αρχές Απριλίου του 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο μου  “ΕΝΟΡΑΣΙΣ”, ένα πολύτιμο εγχειρίδιο αγάπης και διευρυμένης οπτικής για την ζωή και τις σχέσεις.

Το Φεβρουάριο του 2015 ξεκίνησα σπουδές στην παιγνιοθεραπεία και το θεραπευτικό παιχνίδι. Η αγάπη μου για τα παιδιά βρήκε τρόπο να εκφραστεί και πρακτικά κάνοντας συνεδρίες με παιδιά από 4 εώς 12 ετών βοηθώντας τα να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, να ανταπεξέλθουν στις συναισθηματικές τους δυσκολίες, για να ξεδιπλώσουν το απεριόριστο δυναμικό που κρύβουν μέσα τους, μέσα σε ένα θεραπευτικό πλαίσιο, αποδοχής και ασφάλειας.

Σκοπός μου είναι να ανακαλύπτω το Θεό μέσα μου και γύρω μου και να βοηθώ τους ανθρώπους να επιτύχουν το ίδιο στη ζωή τους!

Έργο μου η αποκατάσταση της έννοιας της Αγάπης στην καρδιά και την συνείδηση των ανθρώπων, όπως την δίδαξε ο Χριστός.

Οραματίζομαι μια κοινωνία ειρήνης, αγάπης, ορθών ανθρώπινων σχέσεων και ελευθερίας. Μια κοινωνία όπου ο καθένας θα μπορεί να είναι ο εαυτός του, να εκφράζεται, να δρα και να κινείται ελεύθερα. Μια κοινωνία όπου η αγάπη είναι μια νοήμων διαδικασία χωρίς επίκριση και οι ανθρώπινες σχέσεις θα προωθούνται από τις ποιότητες του αγαθού, του αληθινού και του ωραίου, σε πλαίσιο αλληλεγγύης και υπηρεσίας.

Μια τέτοια κοινωνία είναι αυτή που πρόκειται να δημιουργήσουμε και να βιώσουμε στο μέλλον.

Σκοπός του καθενός μας είναι να ενθυμηθούμε πως είμαστε εδώ, αυτή την ευλογημένη χρονική στιγμή, για να βάλουμε το λιθαράκι μας σε αυτή την ανοικοδόμηση.

Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε και να υλοποιήσουμε τον κόσμο των ονείρων μας, τον παράδεισο στη Γη.

Η ώρα Έφτασε.

Άλλωστε, μια τέτοια ανοικοδόμηση ξεκινάει πάντα από τον εαυτό μας και το μικρόκοσμό μας!


 Είμαι η

Αντωνία Σοφού

Είμαι μόνο Φως.

Και αυτό προσπαθώ να μεταφέρω και να ακτινοβολώ, όπου σταθώ και όπου βρεθώ και με όποιο τρόπο μπορώ.