Ενόραση και … Σκοπός

Eνόραση

Ενόραση σημαίνει εν + ορώ δηλαδή βλέπω μέσα μου.

Η εσωτερική όραση. Η θεία όραση. Η όραση εκείνη που δεν έχει αντίθετα,

καλό-κακό, αλήθεια-ψέμα, αγάπη-μίσος.

Είναι η καθαρή εκείνη όραση που εστιάζεται την ανώτερη οπτική των πραγμάτων, των φαινομένων, των μορφών και των διαφόρων παρουσιάσεων της αλήθειας.

 

Εnorasis.edu.gr: ο Σκοπός

Έργο αυτής της ιστοσελίδας είναι να βοηθήσει στην ανύψωση της οπτικής, από το περιορισμένο και ιδιοτελή σκοπό, στη θέα της Δημιουργίας όπως πραγματικά είναι και στην κατανόηση εκείνου που εξυπηρετείται κάθε στιγμή. Είναι εκείνη η οπτική που μπορεί να αποστασιοποιείται από τα γεγονότα της ανθρώπινης φύσης και να βλέπει το ανώτερο καλό σε καθετί που συμβαίνει. Αυτή η οπτική οδηγεί σε μια ζωή πληρότητας και απόλαυσης της κάθε στιγμής σαν μια ανεπανάληπτη και μοναδική εμπειρία. Μας δείχνει το δρόμο που οδηγεί στον παράδεισο, στον παράδεισο μέσα μας και γύρω μας. Στον παράδεισο που σπέρνουμε στο διάβα μας.

Αυτή η ιστοσελίδα δεν αποτελεί κανενός είδους αίρεση ή θρησκευτική πεποίθηση. Δεν έχει σκοπό να χειριστεί, να ελέγξει  να ή διαχωρίσει συνειδήσεις, αλλά να βοηθήσει στην διεύρυνση της συνειδητότητας.

Αγκαλιάζει όλες τις απόψεις, όλες τις πεποιθήσεις, όλες τις γεύσεις αλήθειας που εξυπηρετούν το ανώτερο καλό και συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της ανθρωπότητας.

Όλες οι δραστηριότητες της έχουν ένα και μόνο σκοπό… την ενθάρρυνση, ενδυνάμωση, υποστήριξη και φροντίδα του ανθρώπου, σε μια διαδικασία επανασύνδεσης με τον Εαυτό του έτσι ώστε να λάμψει το εσωτερικό Φώς, μεταμορφώνοντας την ζωή του σε μια καθημερινή εμπειρία χαράς, δημιουργικότητας, αφθονίας και αυτοπραγμάτωσης.