ΕΝΟΡΑΣΙΣ – Αναλύσεις Κειμένων – Περαιτέρω Σχολιασμός

enorasis_book

Η ενότητα αυτή δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει αποσπάσματα από το βιβλίο αναλύοντας τα λίγο περισσότερο και από όσες περισσότερες οπτικές μπορούμε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα για παραθέσετε τα κείμενα που θέλετε να σχολιάσουμε εκτενέστερα, με τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες αλλά και τις δικές σας σκέψεις και προβληματισμούς.

Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα τόπο αλληλεπίδρασης, έκφρασης, διατύπωσης στοχασμών παρέχοντας στον εαυτό μας και τους άλλους τροφή για σκέψη.


 Τι κάνει το βιβλίο ΕΝΟΡΑΣΙΣ ιδιαίτερο;

Πολλοί ψυχολόγοι που το διάβασαν το προτείνουν στους θεραπευόμενους τους και τους αγαπημένους τους, γιατί όπως εξηγούν, είναι απλά γραμμένο, κατανοητό με απλούς όρους και έννοιες και φέρνει το καθένα σε επαφή με τον εαυτό του χωρίς να τρομάζει. Συνδυάζει το υλικό με το πνευματικό με απλότητα και σαφήνεια αλλά και μέσα από τις ποιότητες της αγάπης και της αποδοχής. Αποτελεί ένα σύμμαχο στην διαδικασία της αφύπνισης και αναγνώρισης του ίδιου του εαυτού. Είναι εκείνος ο πιστός σύντροφος που έρχεται να σου πει ότι όλα είναι καλά και ευλογημένα και δεν χρειάζεται να ανησυχείς και να φοβάσαι για τίποτα. Όλα συμβαίνουν όπως χρειάζεται και διευρύνει το νου και την συνείδηση σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να αντιληφθείς και άλλες οπτικές των γεγονότων της καθημερινότητας σου.

Στοχεύει να ανοίξει την καρδιά και το νου σου έτσι ώστε να αναγνωρίσεις το μεγαλείο της ύπαρξης σου και να μπορέσεις σιγά σιγά να χαρτογραφήσεις το ταξίδι σου εδώ στη Γη.

Το βιβλίο έχει πολλά επίπεδα ανάγνωσης και κατανόησης. Ο καθένας που το διαβάζει θα καταλάβει αυτό χρειάζεται στη διαδικασία εξέλιξης που βρίσκεται. Ο καθένας θα πάρει αυτό που χρειάζεται και θα νιώσει αγαπημένος και ευλογημένος, ακριβώς στην φάση που βρίσκεται. Και έτσι σιγά σιγά συμβαίνει η μεταμόρφωση.

Ευχαριστώ όλους όσους το αγκάλιασαν και μετέφεραν τα σχόλια τους που επιβεβαιώνουν το σκοπό και την αποστολή του.

Με απέραντη ευγνωμοσύνη,
Χρύσα

 

Σχόλια αναγνωστών
Μηνύματα από τον “ουρανό”  μεταφρασμένα στη γλώσσα της γήινης καθημερινότητας.
Κατανοητά σε όλους και  ξεχωριστά για τον καθένα.
Σαφήνεια, απλότητα, διαύγεια…  αγγελικός και ανθρώπινος εαυτός συνομιλούν με εμπιστοσύνη.
Με ενέπνευσε ιδιαίτερα το  Κεφάλαιο “Η Συνεισφορά της Νέας Γενιάς Στην Εξέλιξη Της Ανθρωπότητας”. Ενώ  είναι εστιασμένο στη σχέση ενηλίκων και παιδιών στους γνωστούς  ρόλους (γονιών, δασκάλων, … ), αισθάνθηκα πως όσα διατυπώνονται σε  αυτό το Κεφάλαιο αποτελούν τον πυρήνα δημιουργίας όλων των σχέσεων που εμποτίζονται από την αγάπη άνευ όρων και την ελέυθερη έκφραση.

Κάθε ενήλικας έχει μέσα του ένα παιδί.

Σχέση με τον εαυτό μας και σχέση με τους άλλους ενήλικες.
Διαφωτιστική για μένα επίσης η αναφορά στην σχέση των σημερινών (πνευματικών) παιδιών με τα υλικά αγαθά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Τερίνα Τσουρού

 

Διαβάστε αναλύσεις αποσπασμάτων

enorasi_elleipsi
Η αίσθηση της έλλειψης

“Όταν νομίζουμε ότι κάτι μας λείπει, το ζητάμε από τους άλλους και μονίμως έχουμε την αίσθηση της έλλειψης. Όταν ανακαλύπτουμε ότι έχουμε αυτό που ζητάμε και είμαστε πλήρεις, τότε είναι που έρχονται οι άλλοι και μας το προσφέρουν απλόχερα, γιατί απλώς το βίωμα ότι το έχουμε, το μαγνητίζει συνεχώς.”

enorasis_eulogies

Οι δυσάρεστες καταστάσεις και οι ευλογίες τους

“Οι δυσάρεστες καταστάσεις βοηθάνε να δεις κρυμμένα κομμάτια σου που δε θα είχες τη δυνατότητα να τα δεις διαφορετικά. Είναι η ευκαιρία που ζητούσες για να φέρεις στην επιφάνεια βαθύτερα κομμάτια που σου στερούν την ελευθερία, που σου κόβουν τη χαρά, που σου στερούν τη δύναμη της επιλογής και της πράξης, τη δύναμη να είσαι ο κύριος της ζωής σου.”

asthenia_enorasis

Η ασθένεια ως ανάγκη φροντίδας του εαυτού

Στη σημερινή εποχή παρατηρείται το φαινόμενο της ασθένειας σε πολύ εκτεταμένη κλίμακα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η ασθένεια είναι η ύστατη ανάγκη του σώματος να δηλώσει την παρουσία του. Είναι η ύστατη κραυγή του οργανισμού να δηλώσει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Οι άνθρωποι χάνονται στη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους, εξουθενώνουν και εξαντλούν το σώμα τους και αμελούν να του παρέχουν ακόμα και τη στοιχειώδη φροντίδα.

gamos
Γάμος Και Διαζύγιο

Οι τσακωμοί και οι συγκρούσεις στις συντροφικές σχέσεις προκύπτουν γιατί δεν είμαστε ολόκληροι.

Είμαστε μισά κομμάτια που προσπαθούν να βρουν το άλλο τους μισό για να συμπληρωθούν και να γίνουν ολόκληρα.

Ο κάθε σύντροφος, πέρα από τα θελκτικά στοιχεία του, έχει και πολλές πληγές. Αυτά είναι τα κομμάτια που του λείπουν για να γίνει ολόκληρος και αυτά τα κομμάτια επιθυμεί να του καλύψει ο σύντροφός του. Και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα.


 

Μπορείτε να μοιραστείτε την γνώμη σας, να βαθμολογήσετε και να το προτείνετε και στο www.bookia.gr

 


ocelotosΜπορείτε να παραγγείλτε το βιβλίο από το on-Line βιβλιοπωλείο των εκδόσεων www.ocelotos.gr