Σπιτική σάλτσα ντομάτας

Saltsa

Σπιτική σάλτσα ντομάτας

0
Μιας και οι ντομάτες είναι άφθονες στην Ελλάδα το καλοκαίρι, γιατί να μην πειραματιστούμε να φτιάξουμε τις δικές μας σάλτσες και να τις έχουμε για όλο το χρόνο; Απλά υγειινά και εύκολα, σας παρουσιάζουμε την συνταγή  της επιτυχίας της Σοφίας Γίδα και του Παναγιώτη Σαϊνατούδη.
 

 

Μαζεύουμε τις ώριμες ντομάτες, τις πλένουμε καλά, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα χαλασμένα μέρη

Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια

Τις αλέθουμε στου μούλτι

Τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, να έχουμε υπόψη μας ότι θα βράσει η σάλτσα μας και γι’ αυτό είναι καλό να μη γεμίσουμε την κατσαρόλα ως επάνω.

Προσθέτουμε αλάτι, ανάβουμε τη φωτιά μας.

Όταν αρχίσει να βράζει – κοχλάζει – την αφήνουμε για 15 – 20 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας ένα μπρίκι βγάζουμε από την κατσαρόλα μας τη σάλτσα και τη βάζουμε σε γυάλινα βάζα.

Για να κλείσουμε τα βάζα χρισημοποίουμε καινούρια καπάκια.

Δίπλα μας έχουμε ένα ταψί, μέσα έχουμε βάλει μια βρεγμένη πετσέτα.

Αναποδογυρίζουμε τα γυάλινα βάζα πάνω στη βρεγμένη πετσέτα. Έτοιμη η σάλτσα μας.

Με αυτή την πολύ απλή συνταγή έχουμε εύκολα και γρήγορα τη δική μας σάλτσα όπου μπορούμε να την αποθηκεύσουμε για πάνω από ένα χρόνο.

 

Ένα μυστικό:

Πάνω στα γυάλινα βάζα γράψτε θετικά λόγια ή στιχάκια τραγουδιού.

 
Γέλα, καρδιά μου, γέλα.
Βρες χρόνο να γελάς.
Αυτό είναι η μουσική της ψυχής
 Γ. Ρίτσος
 
πηγή: από την ιστοσελίδα www.peliti.gr 

Leave a Reply